Навальний повідомив, що може дихати самостійно

Дата: 15 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Російський опозиціонер Олексій Навальний може самостійно дихати, без системи вентиляції легень. 

Про це політик повідомив у власному інстаграмі. 

Навальний з дружиною Юлією, сином Захаром і дочкою Дариною

Напередодні, 14 серпня, німецькі лікарі повідомили, що відімкнули Навального від апарата штучної вентиляції легень, а сам він почав ненадовго підійматися з ліжка. Окрім цього, росіянин повідомив німецьким правоохоронцям, що збирається повернутися до Росії, хоч і розуміє всі ризики такого кроку. 

“Привіт, це Навальний. Сумую за вами. Я все ще майже нічого не вмію, але ось учора зміг цілий день дихати сам. Узагалі сам. Жодної сторонньої допомоги, навіть найпростіший вентиль у горлі не використав. Дуже сподобалося. Дивовижний, недооцінений багатьма процес. Рекомендую”, – написав опозиціонер у першому після отруєння пості. 

Нагадаємо, що 20 серпня Олексій  Навальний, відомий своєю критикою чинної російської влади, летів з Томська до Москви, однак прямо в літаку йому стало зле, а тому лайнер екстрено сів в Омську. Команда Навального із самого початку підозрювала, що його отруїли. Політик займається розслідуваннями корупції серед топпосадовців РФ та публікує матеріали на власному ютуб-каналі. Останнє відео, яке там з’явилося, було присвячене акціям протесту в Хабаровську, які не вщухають у місті з липня. 

За інформацією незалежних експертів, Навального отруїли речовиною з групи “Новічок”. Саме нею 2018 року у Великобританії отруїли колишнього співробітника російської військової розвідки Сергія Скрипаля та його доньку. Версія експертів та німецьких лікарів не збігається зі словами російських лікарів, які стверджують, що причиною важкого стану опозиціонера може бути порушення обміну речовин. 

У ЄС уже закликали Росію провести незалежне і прозоре розслідування ймовірного отруєння політика. З таким закликом виступила й канцлерка Німеччини Ангела Меркель, а також міжнародна правозахисна організація Amnesty International. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter