Нацрада з питань телебачення і радіомовлення зареєструвала перші онлайн-медіа

Дата: 22 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення в межах Закону “Про медіа” зареєструвала перші онлайн-медіа.

Про це 22 червня повідомив член ради Олександр Бурмагін на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: Нацрада з питань телебачення і радіомовлення

“Сьогодні Нацрада зареєструвала перші онлайн-медіа. В тому числі одне онлайн, яке є каналом на платформі YouTube”, — написав він.

Бурмагін нагадав, що згідно з нормами медійного законодавства, реєстрація онлайн-медіа є добровільною.

Згідно з порядком денним засідання, оприлюдненому на сайті ради, серед заявників на реєстрацію — івано-франківська газета “Репортер”, ГО “ЦУКР” з міста Суми, ТОВ “ТРК “РАІ” (м. Бурштин Івано-Франківської області”), БО “Волонтерський центр допомоги Івано-Франківщини”, ТОВ “Краматорськ Пост”, а також Булах М.Ю. (м. Дніпро) і Коваль В.В. (м. Одеса).

“Вітаю причетних, а також всіх, хто переживає за українську медіареформу. Яка, між іншим, отримує постійну високу оцінку з боку ЄС та Ради Європи”, — написав Олександр Бурмагін.

Нагадаємо, що порядок подання заяв для офіційної реєстрації суб’єктів у сфері медіа Нацрада з питань телебачення і радіомовлення оприлюднила на своєму сайті.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що 16 червня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення відповідно до положень Закону “Про медіа” зареєструвала перші чотири регіональних друкованих видання. Згідно з положеннями документа, реєстрація нових друкованих медіа є обов’язковою під час дії воєнного стану.

Нагадаємо, що новий Закон “Про медіа” набрав чинності 31 березня 2023 року. Саме згідно з його нормами онлайн-медіа вперше отримали можливість добровільної офіційної реєстрації як медіа. Реєстрацію здійснює Нацрада з питань телебачення і радіомовлення.

Онлайн-медіа в законі визначені як медіа, що регулярно поширюють інформацію у текстовій, аудіо-, аудіовізуальній чи іншій формі в електронному (цифровому) вигляді за допомогою інтернету на власному вебсайті, крім медіа, які віднесені цим документом до аудіовізуальних медіа.

Також “Закон “Про медіа” запроваджує новий тип відносин між медіа та державними органами – співрегулювання, яке має забезпечити участь представників медіа в розробленні й визначенні вимог до змісту інформації та недопущення цензури й зловживання свободою слова.

Детальніше про це можна прочитати тут і тут.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter