Нацрада зареєструвала перші чотири друкованих видання відповідно до положень Закону “Про медіа”

Дата: 15 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення відповідно до положень Закону “Про медіа” зареєструвала перші чотири регіональних друкованих видання.

Про це повідомили 15 червня на сайті регулятора.

Джерело: Нацрада з питань телебачення і радіомовлення

На засіданні члени Нацради розглянули заяву від ТОВ “Тиждень ньюс” з Білої Церкви Київської області. Компанія випускає газету раз на тиждень. Розповсюджується по всій Україні за передплатою та роздрібним продажем. Власник видання — Руслан Костюченко.

Також зареєстроване як суб’єкт у сфері друкованих медіа ТОВ “Редакція газети “Весть” з Чернігова, засновниця та головна редакторка Ольга Макуха. Видання виходить раз на тиждень і розповсюджується по Чернігівській області.

Два інших реєстранти — ПП “Газета “Рідне слово” з смт Кельменці Чернівецької області (головна редакторка Надія Паук) та ТОВ “Студія Тиса ФМ” (належить громадській організації “Демократична спілка угорців”) з Ужгорода Закарпатської області. Перша компанія видаватиме однойменну газету на території кількох громад Чернівецької області. Друга — раз на тиждень випускатиме двомовну газету “Тиса” українською та угорською мовами для Закарпатської області. 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Національна рада з питань телебачення та радіомовлення України повертається до проведення планових і позапланових перевірок.

Відновлення перевірок здійснюватиметься згідно зі змінами, внесеними урядом 14 червня у розпорядження минулого року, яке призупиняло проведення контрольних заходів на час воєнного стану. Коваль уточнив, що Нацраду вивели з під цієї заборони.

Як пояснив член Нацради Максим Онопрієнко, не з’явилося нічого “нового чи невідомого”. Це ті самі повноваження державного регулятора, які він мав до повномасштабного вторгнення.

Перевірки, що проводитимуться, пов’язані з продовженням ліцензії та роком ефіру, уточнив він.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter