Нацрада оголосила про збір пропозицій щодо особливостей процедури ліцензування телерадіоорганізацій та провайдерів

Дата: 12 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення оголосила про збір пропозицій і зауважень щодо особливостей процедури ліцензування телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги.

Про це йдеться в повідомленні на сайті державного регулятора від 9 вересня.

Джерело: pixabay.com

У Нацраді нагадали, що 10 вересня набув чинності Закон України “Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей здійснення окремих повноважень Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення в умовах воєнного стану”. Стаття 51 документа передбачає, що регулятор має розробити Положення про особливості процедури ліцензування під час воєнного стану.

Пропозиції та зауваження щодо особливостей процедури Нацрада збирає, щоб урахувати думку громадськості, виявити проблемні питання діяльності ліцензіатів у сфері телебачення і радіомовлення в умовах воєнного стану.

Надсилати їх можна протягом тижня на електронну пошту nrada@nrada.gov.ua.

Нагадаємо, що Верховна Рада 16 серпня 2022 року ухвалила законопроєкт №7345 щодо особливостей повноважень Нацради з питань телебачення і радіомовлення під час війни. Він має розв’язати проблеми з наданням та припиненням ліцензій і дозволів, притягненням до відповідальності тощо під час воєнного стану.

7 вересня його підписав президент України Володимир Зеленський.

Особливі повноваження регулятора в умовах воєнного стану запропонувала надати група народних депутатів на початку травня нинішнього року. Йшлося, зокрема, про можливість застосування Нацрадою санкцій до телерадіокомпаній.

Сам регулятор попросив українську владу спростити процедуру анулювання ліцензій ЗМІ-колаборантам. У Нацраді зауважили, що в умовах повномасштабного вторгнення Росії в Україну необхідна можливість анульовувати ліцензії компаній-колаборантів за власним рішенням ради за спрощеною процедурою перевірки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter