Наступного року у парку “Укрзалізниці” з’явиться спеціальний вагон для пасажирів з інвалідністю

Дата: 30 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

“Укрзалізниця” планує запустити наступного року вагон для групових перевезень пасажирів, які користуються кріслом колісним. 

Про це розповіли у перевізника. 

Ілюстраційне зображення

Нині у парку “Укрзалізниці” є 50 вагонів, де облаштували купе для пасажирів з інвалідністю. Торік вони скаржились, що квитки у такі вагони складно купити. 

Новий вагон буде запущений виключно для людей з інвалідністю. Всередині облаштують чотири окремих купе, у кожному з яких зможуть подорожувати дві людини на кріслах колісних та їхні супровідники. Також встановлять два спальних дивани, які можуть змінювати кут нахилу та фіксувати тіло.

Передбачать й спеціальні спальні місця для супровідників, які, як обіцяють посадовці, не відрізняються від звичайного місця в купе.

“Вагон також матиме пандус і вбиральню, адаптовану для людини на кріслі колісному. Тамбур, вхідна група та інший простір матимуть параметри для зручного пересування на кріслі колісному”, – розповідає перевізник. 

Проєктувати та виготовляти вагон будуть у співпраці з громадськими організаціями та людьми, які безпосередньо користуватимуться послугою, обіцяють посадовці. 

Нагадаємо, що за два роки кількість людей з інвалідністю в Україні зросла на 10%. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter