Нардепка Євгенія Кравчук: “Суспільне” – наше джерело контенту на Захід”

Дата: 08 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Цінність Суспільного телебачення полягає в інформаційній безпеці, оскільки це – джерело контенту на Захід, в країни, які потім допомагають Україні у війні з Росією.

Про це заявила нардепка, заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук під час конференції “Суспільне мовлення: реформа під час війни”, пише “Детектор медіа”.

Євгенія Кравчук. Джерело: zz.te.ua

“Капіталізуючи цінність “Суспільного”, варто говорити, що “Суспільне” може робити для українського глядача, а що — для західного. Членство в EBU — це місток, це можливість експортувати наш контент. І це також частина нашої боротьби”, — сказала вона.

Водночас Кравчук наголосила на тому, що суспільний мовник став “бажаним роботодавцем, особливо на регіональному рівні, що є важливим фактором у журналістських колах”.

Виступ Кравчук відбувся під час третьої дискусійної панелі конференції “Суспільне мовлення: реформа під час війни”, яку організували Центр демократії та верховенства права і Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики. У заході взяли участь народні депутати, представники громадських та міжнародних організацій.

Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали “Перший” та “Суспільне Культура” й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо “Промінь”, Радіо “Культура”), а також 24 регіональні телерадіокомпанії.

Наглядова рада “Суспільного” — орган управління НСТУ, до складу якого входять по одному представнику від депутатських фракцій і груп Верховної Ради чинного скликання і дев’ять членів від громадських об’єднань та асоціацій. Рада визначає основні напрями діяльності НСТУ, обирає голову та членів правління й виконує інші регуляторні функції відповідно до Закону “Про Суспільне телебачення і радіомовлення України”.

Раніше ZMINA розповідала про те, що журналісти “Української правди” Роман Кравець і Роман Романюк у статті “Я — Україна”. Для чого Єрмаку та ОП ще один канал” зарахували “Суспільне” до провладних медіа. Водночас у НСТУ таке твердження заперечили.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter