Депутатка від “Слуги народу” назвала кремлівського куратора каналів Медведчука

Дата: 15 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Народна депутатка від “Слуги народу” Мар’яна Безугла заявила, що діяльність підсанкційних телеканалів “112 Україна”, NewsOne і ZIK з так званого пулу нардепа від “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука координували в адміністрації президента РФ.

Про це політикиня, представниця комітету Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки заявила в ефірі телеканалу “Наш”.

Джерело: comments.ua

За її словами, куратором був Олексій Громов – перший заступник очільника АП Росії, який у Кремлі відповідає за медіанапрямок.

Депутатка також наголосила, що рішення про закриття вказаних телеканалів не було спонтанним, інформацію про їхнє фінансування в Україні збирали пів року.

“Ми входимо в регулярний формат роботи Ради національної безпеки та оборони. Це неправильне твердження, що РНБО не збирали пів року. Збирали постійно, просто в закритому режимі”, – уточнила вона.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський підписав указ про запровадження санкцій терміном на п’ять років щодо бізнесмена Тараса Козака, а також щодо телеканалів ZIK, “112 Україна” та NewsOne, власником яких він є.

За час свого існування мовники неодноразово ставали об’єктами уваги Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, адже транслювали російську пропаганду та не гребували мовою ворожнечі в ефірі.

Блокування телеканалів викликало неоднозначну реакцію експертів, зокрема через механізм позасудового обмеження мовлення та ймовірність успішного оскарження таких санкцій у судах.

В ООН заявили, що рішення про заборону вказаних каналів може вплинути на свободу вираження поглядів в Україні.

Читайте також: “Як на війні” чи відповідно до законів: експерти та медійники про блокування каналів Медведчука

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter