Рада розгляне кандидатуру Ярослава Юрчишина на посаду голови Комітету з питань свободи слова

Дата: 06 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Верховна Рада розгляне кандидатуру нардепа, першого заступника голови парламентського Комітету з питань антикорупційної політики Ярослава Юрчишина на посаду голови парламентського Комітету з питань свободи слова.

Про це повідомив сам народний депутат на своїй сторінці у фейсбуку.

Ярослав Юрчишин. Джерело: фейсбук-сторінка народного депутата

Його кандидатуру висунула парламентська фракція партії “Голос” 29 листопада.

“Комітет з питань регламенту розглянув подання мене на голову Комітету з питань свободи слова і направив це подання на розгляд у зал. Дякую за підтримку, рішення за Верховною Радою України”, – написав Юрчишин.

Про те, чи голосуватимуть у Раді також за кандидатуру Ростислава Павленка, якого на посаду голови Комітету з питань свободи слова висунула “Європейська солідарність”, не повідомляється.

Нагадаємо, що до цього посаду обіймав народний депутат Нестор Шуфрич, який зараз перебуває в СІЗО через підозру в державній зраді. ВР позбавила його цієї посади 20 вересня 2023 року; тимчасово виконувати обов’язки очільника комітету призначили нардепа Євгена Брагара.

Водночас Шуфрича залишили членом комітету, оскільки для його існування потрібні щонайменше троє нардепів. Крім керівника комітету до його складу входять Брагар і Сергій Швець.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що громадськість та медіа звернулися до Ради з вимогою призначити головою Комітету зі свободи слова представника опозиції з бездоганною репутацією.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter