Напади на ЛГБТІК-людей продовжуються: цього тижня у розважальному центрі побили хлопця

Дата: 19 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Цього тижня в Україні стався черговий напад на ЛГБТІК-людей. Постраждали двоє хлопців – Еміль і Даня, які разом прийшли у розважальний комплекс з басейном. Їх обох принижували вербально, а одного з них – побили. 

Хлопці розповіли деталі запорізькій правозахисній організації “Гендер Зед”. 

Фото: “Гендер Зед”

Хлопці розповіли, що у закладі вони поводилися спокійно, але поруч була компанія, яка постійно на них дивилася і гучно обговорювала, припускаючи, що вони геї.

“У якийсь момент мені в голову прилетів недогризок кукурудзи. Вони зробили це спеціально. Я пішов на рецепцію, аби вони щось зробили. Там ніяк не допомогли. Я повернувся, і хлопець з компанії одразу на мене налетів та почав бити”, – розповів один із потерпілих.

Зрештою Еміль та Даня викликали поліцію та пішли до рецепції, щоб попросити назад свої гроші.

“Ми хотіли дочекатися патрульних, та боялися стояти біля виходу самі. Тому викликали таксі та поїхали. Найбільше ображає те, що майже ніхто не намагався нас захистити. Ніби всі підтримували це насильство. Тільки дівчата, які лежали поруч із нами, підтримали нас. Ми спокійно відпочивали, не кричали, ніяк не виділялися. Ми вирішили розказати про це публічно. Якби ми були в іншій європейській країні, то нападники отримали б покарання. Чому ж гомофоби можуть робити усе в Україні?” – кажуть хлопці.

У “Гендер Зед” зазначають, що зараз у Верховній Раді знаходиться на розгляді законопроєкт №5488. Він пропонує посилити покарання за злочини на ґрунті ненависті, і містить сексуальну орієнтацію та гендерну ідентичність серед переліку ознак, за якими заборонена дискримінація. Законопроєкт готовий до голосування, але ніяк не виноситься до сесійної зали. Весь цей час кривдники отримують мінімальні покарання за напади на ЛГБТІК-людей.

Нагадаємо, що на початку липня жителі Одеси побили свого сусіда після того, як побачили відео, де він цілується з хлопцем. Правозахисники вважають, що, швидше за все, поліція не розцінюватиме цей інцидент як злочин на ґрунті ненависті.

Відео, яке хлопці зняли пів року тому та розмістили в інстаграмі для близьких друзів, нещодавно зʼявилося у популярному місцевому телеграм-каналі “Х**ова Одеса”. Згодом цей ролик побачили і сусіди – чоловік та жінка, які й почали ображати одного з хлопців, що живе у цьому будинку.

Зрештою вони запропонували хлопцю вийти на вулицю для “обговорення ситуації”. Там сусідка одразу почала використовувати словесні образи. Після цього хлопець попередив, що у випадку агресії не вступатиме у бійку, а використає перцовий балончик для самозахисту. Тоді сусідка почала знімати події на телефон зі словами: “Мало того, що він у клубі мужика зализав, так він ще хоче мого чоловіка балончиком задути”.

Далі жінка намагалася плюнути на хлопця, а він використав перцевий балончик для захисту. Зрештою чоловік, а потім і жінка почали бити хлопця ногами.

Читайте також: Злочинна нетерпимість: з чим пов’язана нова хвиля квірофобних нападів та як цьому запобігти

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter