Напад на одеських активістів кваліфікували як замах на вбивство

Дата: 02 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

Напад на очільника одеської міської організації “Народного руху України” Михайла Кузаконя та журналіста Григорія Козьму кваліфікували за двома статтями – замах на вбивство та напад на журналіста.

Про це Громадському радіо повідомив прокурор Одеської області Олег Жученко.

“Санкція обох статей передбачає довічне позбавлення волі. Зараз відпрацьовуємо, кому належить автомобіль. За попередньою інформацією державний номерний знак відповідає автомобілю, на якому він встановлений”, – сказав прокурор.

Він зазначив, що є орієнтування на трьох людей, які втекли з місця інциденту на мопеді. Їхні особи ще не встановлені. Адвокат Артем Карташов зазначив, що після першочергових слідчих дій правоохоронці шукатимуть відеозаписи з камер у районі, де стався інцидент.

Михайло Кузаконь зауважив, що складно сказати, чи хотіли їх саме вбити, чи покалічити, але він точно впевнений, що це був напад.

“Є два зареєстрованих провадження. Я отримував погрози. Ці справи не розслідуються. Я писав заяву до ГУ Нацполіції в Одеській області. При цьому додавали відеоматеріал. Фігуранти відомі цього нападу. Не ведеться розслідування”, – розповів Кузаконь.

Він додав, що також отримував інформацію, що на нього готувався замах. Тоді він їздив до СБУ в Київ. Стверджує, що можна було затримати і виконавця, і посередника, але цього не зробили. Напади та погрози Михайло Кузаконь пов’язує з його антикорупційною та політичною діяльністю.

Раніше повідомлялося, що в автомобіль, у якому перебували Кузаконь і Козьма, в’їхала вантажівка. Активісти не постраждали.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter