Найнижчий рівень довіри в Україні мають президент, уряд і парламент – опитування

Дата: 29 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Найменше українці довіряють Кабінету Міністрів, Верховній Раді та президенту, а найбільше сусідам, волонтерам, церкві та військовослужбовцям.

Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Зазначається, що Верховній Раді довіряє лише 8% опитаних громадян, а не довіряє 80%. Також повідомляється, що довіру уряду висловили 11% респондентів, а 74% заявили про недовіру. В опитуванні КМІСу сказано, що президенту довіряє 16% опитаних громадян України, а не довіряє 70%.

Найбільшою довірою серед українців користуються люди, які живуть поруч (68%), волонтери (63%), церква (51%) та Збройні сили (51%).

Повідомляється, що опитування проводилося з 30 листопада по 14 грудня 2018 року методом особистого інтерв’ю. Було опитано 2034 респонденти, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим). У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Як повідомлялося раніше, 16% українців довіряють повністю чи радше довіряють судовій владі. Це втричі більше в порівнянні з 5% у 2015 році. Також за рівнем довіри громадян до державних органів найбільшим авторитетом користуються прокуратура та Національна поліція.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter