Надія Савченко висунула Росії ультиматум і розпочинає сухе голодування

Дата: 03 Березня 2016
A+ A- Підписатися

Українська льотчиця та народна депутатка Надія Савченко переконана, що повернеться в Україну “живою чи мертвою”.

Про це йдеться в оприлюдненій у мережі Facebook її промові, яку вона запланувала виголосити у суді 3 березня, однак не встигла цього зробити. Її адвокат Микола Полозов підтвердив ВВС Україна, що авторство промови належить Надії Савченко.

Вона заявляє, що не визнає своєї провини, а якщо суд виголосить обвинувачувальний вирок, то не збирається подавати апеляції, оскільки не вірить у російський суд.

“Про який справедливий суд тут може бути мова? В Росії суду і слідства немає! Тут є фарс лялькових маріонеток Кремля, і я вважаю абсолютно зайвим витрачати час свого життя на те, щоб брати в ньому участь!”, – йдеться у промові Надії Савченко.

Після того як суд в російському Донецьку не дав їй можливості сказати останнє слово, народна депутатка заявила, що розпочинає сухе голодування на знак протесту.

Однак, відповідно до промови, українка запланувала сухе голодування через десять днів після вироку.

“Апеляції не буде, а буде наступне: після вироку я продовжу голодування ще на десять днів, доки вирок не набуде чинносты, і це, незалежно від перекладу вироку українською мовою, бо перекладом вони вміють довго час тягнути”, – заявила льотчиця.

“Через десять днів я оголошу сухе голодування – і тоді, у Росії є не більше десяти днів, щоб повернути мене в Україну, звідки викрали! І мене не хвилює, яким чином вони будуть це обґрунтовувати”, – додала вона.

Вона також згадала президента Петра Порошенка, який, як твердить Надія Савченко, обіцяв її матері повернути її доньку в Україну на травневі свята ще минулого року.

“Ну що ж, я сподіваюсь, що його дипломатичних здібностей вистачить на те, щоб в Росії домовитись з одним ідіотом…”, – зауважила вона.

Раніше на дебатах між обвинуваченням та захистом українки Надії Савченко прокурори попросили для неї 23 роки колонії загального режиму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter