Нацрада анулювала ліцензії телеканалів Мураєва, Шуфрича і Медведчука

Дата: 08 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення анулювала ліцензії каналів “Наш”, “Максі ТВ”, 112, NewsOne, ZIK, UkrLive та “Перший незалежний”.

Про це стало відомо під час засідання держрегулятора 8 червня, пише “Детектор медіа”.

Нестор Шуфрич, Віктор Медведчук, Євген Мураєв

Усі ці канали та їхні юридичні особи – ТОВ “ТРК “Нові комунікації”, ТОВ “ТРК “112-ТВ”, ТОВ “Новини 24 години”, ТОВ “Тайм медіа”, ТОВ “Телерадіопростір”, ТОВ “НАШ 365”, ТОВ “Наша Прага” – перебувають у санкційних списках.

Як наголосив під час засідання заступник голови Нацради Олег Черниш, частина 9 статті 50 Закону “Про медіа” дозволяє регулятору анулювати або зупиняти ліцензії тим компаніям, що перебувають під санкціями. За наявності систематичних порушень запропонували не призупинення, а анулювання ліцензій, сказав він.

Вказані компанії мають повернути ліцензії, відповідні зміни внесли до реєстру.

Журналісти нагадали, що телеканали “Наш” та “Максі ТВ” опосередковано належать проросійському політику, екснардепу Євгену Мураєву; 112, NewsOne, ZIK – соратнику підозрюваного у держзраді Віктора Медведчука Тарасу Козаку; UkrLive та Перший незалежний – нардепу, члену забороненої проросійської партії ОПЗЖ Нестору Шуфричу.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що ексведучій каналів Медведчука, прокремлівській пропагандистці Діані Панченко повідомили про підозру у виготовленні та поширенні інформації, що виправдовує збройну агресію Росії проти України. 

Після початку повномасштабного вторгнення екстелеведуча підтримала російських окупантів і виїхала до тимчасово окупованого Донецька. Там вона продовжила поширювати ворожу пропаганду в маніпулятивних сюжетах на користь РФ. Для цього вона активно використовує соцмережі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter