Нацполіція та таксі Uklon впроваджують систему оповіщення для пошуку зниклих дітей

Дата: 14 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Український онлайн-сервіс із виклику авто Uklon і Національна поліція України розпочали співпрацю з метою розшуку зниклих дітей.

Про це повідомила Національна поліція України.

Фото: Національна поліція України

Зазначається, що в межах співпраці онлайн-сервіс виклику авто розпочинає розроблення та впровадження серед своїх клієнтів системи сповіщення про розшук дітей. Отже, сповіщення з детальною інформацією про розшук та світлина дитини поширюватиметься серед користувачів сервісу саме в тих зонах пошуку, де востаннє бачили дитину.

“Ми проводимо колосальну роботу для розшуку дитини, підключаємо і громадськість, і соцмережі, мобільних операторів. Але навіть коли одна дитина не знайдена – це дуже страшна біда. І такий інструмент з використанням вашого додатка, впевнений, стане дуже ефективним. Допомога громадськості, допомога бізнесу в розшуку дітей – для нас це дуже важливо”, – наголосив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич.

Операційний директор та співзасновник онлайн-сервісу Сергій Смусь зазначив, що в компанії досить технічної експертизи та напрацьованих сучасних рішень для інфраструктури міст, які можуть бути корисними за межами бізнесу:

“Ми – українська компанія і вже давно залишаємося поруч з українцями, які б не були часи. І я радий подібному партнерству. Дійсно хочу, щоб таких спільних проєктів ставало в нашій країні більше. Бізнес може стати сильним партнером для держави та приносити суттєву користь у життя та безпеку українців”.

Раніше ZMINA писала, що соціальна мережа “Інстаграм” також почала запуск системи, що сповіщає користувачів про зниклих дітей неподалік їхнього місця перебування. Найближчими тижнями вона має запрацювати й в Україні. 

Нагадаємо, від кінця лютого в Україні зникли безвісти понад 1,2 тисячі дітей, а в розшуку перебувають 139 з них. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter