Поліція розшукує майже 140 дітей, які зникли через збройну російську агресію

Дата: 01 Червня 2022
A+ A- Підписатися
З кінця лютого в Україні поліцейські знайшли та повернули рідним 1794 дитини. Ще 139 дітей досі в розшуку. 
 
Про це повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко.
 
Фото: UNN

Росія вкрала в українських дітей батьків, домівки, дитинство. Росія забрала 243 маленькі життя. Ще 446 покалічила та поранила. За час цієї підступної війни 1933 дитини вважалися безвісти зниклими. 1794 з них поліція знайшла та повернула рідним. Але 139 дітей досі в розшуку“, – заявив Клименко.

Він наголосив, що кожна українська дитина має знати, що дорослі щодня борються за їхнє мирне та щасливе дитинство.

Крім того, за словами голови обласної військової адміністрації Донецької області Павла Кириленка, лише на Донеччині за три місяці повномасштабного збройного вторгнення росіяни вбили 56 дітей та поранили ще 97.

“Єдиний захист, на який зараз можуть покладатися наші діти, – це захист Збройних сил України. Дитячі роки цілого покоління українців уже зараз затьмарені великою війною. Ми маємо перемогти, щоб уберегти від війни хоча б дітей майбутнього”, – повідомив голова Донецької ОВА.

Він додав, що сотні українських дітей залишилися сиротами, десятки тисяч вимушені були покинути рідні домівки.

Нагадаємо, за даними експертів, у війні проти України російська армія скоює всі шість типів тяжких воєнних злочинів щодо дітей, визначених у міжнародному праві.

Йдеться про вбивства та каліцтва дітей, вербування і використання дітей для участі в бойових діях, зґвалтування та інші форми сексуального насильства проти дітей, напади на школи, лікарні та захищених осіб, які пов’язані з ними, викрадення дітей і відмову в доступі дітям до гуманітарної допомоги.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter