“Націоналізація” активів українців у Криму: Яценюк спростував наявність у нього майна на півострові, про що раніше заявляли окупанти

Дата: 19 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Експрем’єр-міністр України Арсеній Яценюк спростував твердження окупантів, що він має нерухомість у тимчасово окупованому Криму. Раніше тимчасова окупаційна влада заявляла, що “націоналізувала” його активи в Криму.

Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці.

“Оскільки це вже не перше вкидання Кремля на цю тему, повторю ще раз: інформація про мою нерухомість на території окупованого Криму – примітивний фейк! Те, що Росія бреше, легко перевірити за реєстрами власності. Жодних активів у мене не було ані до, ані після окупації українського Криму”, – написав колишній прем’єр-міністр України.

Він додав, що якби й мав таке майно, то звернувся б до суду проти Росії для стягнення компенсації.

Раніше незаконний “голова” окупаційного “парламенту” Криму Володимир Константинов заявив про “націоналізацію” майна Арсенія Яценюка, співачки Джамали та її родичів. 

За словами Константинова, під націоналізацію також потрапили активи компанії “Антей 2012”, бенефіціаром якої є Яценюк. Константинов заявив, що було вилучено навчальний корпус, гараж і велику земельну ділянку в тимчасово окупованій Ялті, які раніше нібито належали колишньому українському прем’єру. За його словами, в окупованому Криму продали “націоналізоване” майна громадян України на суму 2,1 мільярда рублів.

Читайте також: Росія змінює демографію Кримського півострова, щоб продемонструвати, що він є російським – правозахисник

Нагадаємо, що постійна представниця президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева неодноразово заявляла, що Україна не має наміру визнавати акти, які порушують права людини чи держави. До них належать рішення щодо “націоналізації” чи конфіскації майна, щодо встановлення спадщини.

Напередодні юристка-аналітикиня “Донбас SOS” Тайя Аврам розповіла, що українцям робити в разі незаконного відбирання житла на тимчасово окупованих територіях (ТОТ). Громадян також просять не ризикувати своєю безпекою та не їхати на ТОТ, як цього домагаються окупанти. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter