Нацкорпус вибачився за напад та побиття кореспондента “Букв” Кужельного

Дата: 15 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Молодики, які напали на фотокореспондента видання “Букви” Олександра Кужельного після акції протесту біля ОПУ, вибачилися та “понесли покарання”.

Про це повідомляє саме видання, а також йдеться у повідомленні Нацкорпусу в телеграмі.

На цей час нападники вже понесли покарання і  вибачилися перед Олександром. Наш рух засуджує будь-які прояви насильства щодо представників ЗМІ. Просимо вибачення за цей інцидент у Олександра, адже це сталося на нашому заході, а отже ми за нього і відповідаємо“, – йдеться в повідомленні політсили.

За словами самих нападників, до них підійшли двоє невідомих молодиків, які сказали, що кореспондент “Букв” нібито фотографує учасників акції “Зупинимо капітуляцію”, а потім “зливає інформацію” людям, які погрожують націоналістам.

Просто нам так донесли інформацію Це були не наші. А я просто повівся на цю інформацію… Була інформація, що він зливає активістів-націоналістів. Робить фото і потім зливає інформацію… До мене підійшли хлопці вже під кінець акції й сказали, що конкретно ти робиш фотографії й зливаєш їх. (Фото) Саме активістів, які були на акції”, – пояснив один з нападників.

Кужельний нагадав, що спершу показав журналістське посвідчення, а вже після цього його почали бити.

Після того, як я показав посвідчення, мене почали бити. Ви розумієте, що це був напад?”, – запитав він.

Молодики, яким 18 та 19 років відповідно, перепросили кореспондента “Букв”.

Хочу вибачитися за дану ситуацію і свої дії… Нам просто сказали неправдиву інформацію щодо того, що ти робив погані справи по відношенню до наших людей… Тому я щиро вибачаюсь за це. Якщо зможеш вибачити, то вибачиш. Якщо не зможеш вибачити – то є твоє право”, – зазначив один із хлопців.

Нагадаємо, після акції під ОП на журналіста видання “Букви” Олександра Кужельного скоїла напад група невідомих. Після акції, з якої він робив фоторепортаж, до Кужельного підійшла група чоловіків і стала вимагати, щоб він видалив фото, та погрожувати йому. Після цього журналіста повалили з ніг і почали бити.

За фактом нанесення тілесних ушкоджень журналісту поліція відкрила кримінальне провадження.

Фотографія обкладинки: Нацкорпус

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter