На Сході України 400 тисяч людей можуть залишитися без чистої води

Дата: 19 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

В зоні АТО 400 тисяч людей можуть залишитися без чистої води.

Про це заявив заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг, передає “Українська Правда”.

Це може статися через загрозу пошкодження фільтрувальної станції поблизу Ясинуватої, яка контролюється бойовиками”, – йдеться у повідомленні.

Зі слів Олександра Хуга сторони конфлікту продовжують обмежувати доступ спостерігачів до важливих об’єктів, а також погрожують їм. Він не уточнив, хто саме здійснює такі обмеження, однак раніше він неоднократно заявляв, що у переважній більшості випадків обмеження доступу і погрози надходять з боку бойовиків.

“Минулого тижня загинули троє цивільних, одна дівчина отримала поранення у Петрівському районі Донецька і ще жінка і два хлопця у Мар’їнці отримали поранення від шрапнелі”, – розповів він.

Олександр Хуг наголошує, що порівняно з минулим тижнем кількість вибухів у луганському регіоні зросла на 100%. Нічні обстріли поновилися навколо мосту в Станиці Луганській.

“У порівнянні з минулим тижнем кількість невідведеної забороненої зброї, яка була виявлена спостерігачами майже подвоїлася. 12 серпня у підконтрольному луганським бойовикам Міусинську спостерігачі виявили 47 ракетних систем залпового вогню”, – каже заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

14 серпня у Донецькому регіоні спостерігачі зареєстрували понад  500 вибухів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter