На Prometheus запускають безкоштовний курс із протидії булінгу

Дата: 08 Лютого 2019
A+ A- Підписатися

Освітня онлайн-платформа Prometheus запустила безкоштовний курс із протидії цькуванню.

Про це йдеться на її сайті.

Мета курсу – навчити освітян розпізнавати ситуації булінгу та вчасно і правильно реагувати на його вияви в освітньому середовищі.

“Якщо ви бажаєте знати, як правильно діяти, якщо ваша дитина стала учасником цькування, якщо ви працюєте в закладі освіти та щодня стикаєтеся з подібними випадками та не знаєте, як це правильно зупинити та попередити, якщо ви керуєте закладом освіти і не знаєте, як створити безпечне освітнє середовище, вільне від будь-яких проявів насильства та булінгу (цькування), то цей курс для вас”, – зазначають розробники.

Учасники курсу зможуть поставити запитання на форумі та отримати рекомендації чи додаткову інформацію від авторів курсу або співслухачів. Окрім того, вже зараз можна поставити своє питання розробникам курсу (запитання можна надіслати на адресу savytska@mon.gov.ua).

Як зазначають розробники курсу, за результатами дослідження ЮНІСЕФ у 2017 році, 67% дітей в Україні у віці від 11 до 17 років стикалися з проблемою булінгу впродовж останніх трьох місяців, а 24% дітей стали жертвами цього явища.

За даними опитування HBSC 2018 року, серед дітей віком від 10 до 17 років 35% опитаних упродовж останніх двох місяців брали участь в ображанні, або приниженні, або знущанні з інших, 37,9% були жертвами образ, знущань та принижень інших підлітків.

Раніше Центр інформації про права людини публікував інструкцію для дітей та дорослих, щоб правильно та своєчасно реагувати на вияви цькування.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter