На Київщині хотіли зам’яти зґвалтування хлопчика з інвалідністю

Дата: 16 Квітня 2017
A+ A- Підписатися

Суд взяв під варту без можливості внести заставу двох підлітків, які катували і ґвалтували 10-річного хлопчика з інвалідністю в Іванкові Київської області.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook написав губернатор Київщини Олександр Горган

“В неділю 9 квітня в Іванкові троє підлітків познущалися над 10-річним хлопчиком. Його жорстоко били кілька годин підряд, катували, кидали в холодну воду, змушували їсти фекалії та лизати сечу. Неспростовні докази дають підстави стверджувати що група підлітків ґвалтувала дитину палицею”, – написав губернатор.

Він повідомив, що дізнався про подію тільки 13 квітня і тільки від нього про катування дитини дізнались керівники правоохоронних органів області.

“Однозначно, важкість цього злочину хотіли приховати як від керівництва області, так і від громадськості. Справу умисно кваліфікували як “хуліганство”, невідкладні слідчі дії, експертизи своєчасно не проводились, докази не вилучались”, – написав він.

Злочин перекваліфікували лише тоді, коли особисто втрутився прокурор області. Тепер кримінальне провадження розслідується за ч. 2 ст. 127 (“катування”) та ч. 3 ст. 153 (“насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом”) КК України.

“Підозрювані мають тверду перспективу отримати позбавлення волі строком до 15 років”, – зазначив Горган.

Він також написав, що доручив провести службове розслідування щодо бездіяльності голови Іванківської РДА, який мав координувати роботу поліції району та інших служб району, але так цього і не зробив.

Окрім цього, службове розслідування проводиться відносно працівників поліції. До 14 квітня зловмисники не вважались підозрюваними і не були допитані, а тільки надали пояснення по справі. Внутрішнє розслідування проводить Головне управління Національної поліції Київської області.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter