На адмінкордоні з Кримом ФСБ затримала правозахисників Скрипник і Чекригіна

Дата: 13 Березня 2017
A+ A- Підписатися

У нейтральній зоні адміністративного кордону з Кримом ФСБ затримала правозахисників Кримської правозахисної групи Ольгу Скрипник і Володимира Чекригіна. Вони приїхали на адмінкордон з метою проведення моніторингу роботи пункту пропуску “Каланчак” з української сторони.

Про це повідомила голова Центру інформації про права людини Тетяна Печончик.

За її словами, правозахисники перебувають у нейтральній зоні в автомобілі, їх оточили люди зі зброєю та вимагають документи.

Кримська правозахисна група повідомляє на сторінці у Фейсбук, що разом з правозахисниками був затриманий і представник офісу Уповноваженого Верховної Ради України. Він повідомив, що затриманих углиб Криму не везуть. За його словами, в даний момент Ольгу і Володимира допитують співробітники ФСБ на російському пункті пропуску на амінкордоні з Кримом. 

За словами правозахисниці Ірини Сєдової, станом на 15.00 із правозахисниками немає зв’язку. Вона переконана, що Ольгу Скрипник, Володимира Чекригіна та поки що неназваного представника офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини викрали представники ФСБ. 

“Вони не збиралися перетинати кордон з Кримом. Вони непублічно моніторили, як працюють українські митники. Такою була мета нашого моніторингу. Тому це може бути тільки викраденням. Виключно. Вони не йшли на російський кордон. У них не було таких планів і цілей. І вони не збиралися цього робити”, – заявила вона в ефірі Громадського радіо

“Остання інформація, яка у нас була, що вони (представники моніторингової групи – ред.) між двома КПВВ. Це були звичайна рутинна моніторингова робота по дотриманню прав людини на українських контрольних пунктах. Як вони опинилися за межами КПВВ, нам невідомо”, – сказав представник омбудсмана з питань зв’язків з громадськістю Михайло Чаплига. Він поки не зміг повідомити, хто саме затриманий, оскільки на місці працювали чотири моніторингові групи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter