У Запорізькій області вісьмом правоохоронцям-колаборантам повідомили про підозру в держзраді

Дата: 14 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Працівники Державного бюро розслідувань заочно повідомили про підозру в державній зраді вісьмом правоохоронцям, які вирішили співпрацювати з російськими військовими на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Фото: РБК-Україна

Слідство встановило, що один з чоловіків у нагороду за свою співпрацю з Росією очолив створену окупантами так звану “народну міліцію” в Мелітопольському районі. Там він організовує незаконну діяльність і схиляє до співпраці з ворогом колишніх співслужбовців.

Про підозру в зраді та переході на бік окупантів працівники бюро повідомили й двом правоохоронцям з Бердянська. Вони також за власним бажанням пішли на службу до каральних органів на тимчасово окупованих територіях.

Правоохоронці підозрюються в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Такі дії караються позбавленням волі на строк 15 років або довічним позбавленням волі з конфіскацію майна.

Раніше ZMINA писала, що Офіс генерального прокурора повідомив про підозру двом поліцейським з Миколаївської області. Підозрювані під час окупації міста Снігурівка за попередньою змовою добровільно передали військовим формуванням РФ табельну зброю і боєприпаси. Наразі їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що всіх поліцейських, які залишилися на тимчасово окупованих територіях, звільнили. Серед них є люди, які перейшли на бік окупантів і працюють не тільки в місцевій поліції, а просто в органах окупаційної влади того чи іншого регіону.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter