Двом поліцейським загрожує до 12 років в’язниці за передачу зброї російським солдатам

Дата: 06 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Офіс генерального прокурора повідомив про підозру двом поліцейським з Миколаївської області, які передали табельну зброю російським окупантам.

Про це повідомили в пресслужбі відомства.

Фото: Офіс генпрокурора

“За даними слідства, підозрювані під час окупації міста Снігурівка за попередньою змовою добровільно передали військовим формуванням РФ табельну зброю і боєприпаси – дев’ять пістолетів ПМ та 18 магазинів до них зі спорядженими патронами“, – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що це працівники відділення поліції №2 Баштанського райвідділу поліції в Миколаївській області.

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури поліцейським повідомили про підозру в колабораційній діяльності (ч. 4, ч. 6  ст. 111-1 КК України).

Такі дії караються позбавленням волі на строк від 10 до 12 років із забороною обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, наприкінці квітня ​​мешканцю найзруйнованішого російськими військовими села Макарівської ОТГ на Київщині – Андріївки – повідомили про підозру в співпраці з ворогом. Він надавав окупантам житло, забезпечував їх їжею, а також сприяв мародерству. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter