Представлявся монахом і освячував військову техніку росіян: мешканця села на Київщині підозрюють у колабораціонізмі

Дата: 20 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

​​Мешканцю найзруйнованішого російськими військовими села Макарівської ОТГ на Київщині – Андріївки – повідомили про підозру в співпраці з ворогом. Він надавав окупантам житло, забезпечував їх їжею, а також сприяв мародерству. 

Про це повідомили в телеграмі Офісу генерального прокурора. 

Фото: Офіс Генпрокурора

За даними слідства, мешканець села Андріївка Макарівської ОТГ під час окупації співпрацював з російськими військовими. 

Так, зазначають правоохоронці, підозрюваний надав окупантам житло та забезпечував їх їжею. Також, пише прокуратура, він повідомляв російським військовим про місце проживання забезпечених громадян, будинки яких окупанти потім грабували.

Крім цього, йдеться, що чоловік представлявся монахом, “освячував” ворожу техніку та проводив обряди хрещення військових Росії.

За процесуального керівництва Києво-Святошинської окружної прокуратури чоловіку повідомили про підозру в колабораційній діяльності (ч. 4, ч. 6  ст. 111-1 КК України). Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Раніше його вже притягували до кримінальної відповідальності за розбещення неповнолітніх. 

Нагадаємо, що село Андріївка зазнало найбільших руйнувань  під час військової агресії РФ серед населених пунктів Макарівської ОТГ. Знищено понад 60% інфраструктури села. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter