Усіх поліцейських, які залишилися на тимчасово окупованих територіях, звільнили

Дата: 03 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Усі поліцейські, які залишилися на окупованих Росією територіях, звільнені з лав Нацполіції. Їм не платять зарплату.

Про це в інтерв’ю “Українським новинам” повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко.  

Скріншот

За його словами, наразі на тимчасово окупованих територіях залишилася незначна кількість колишніх працівників поліції.

“Я особисто підписав наказ, який вимагав, відповідно до оперативної і військової обстановки, прибути у визначений час до місць дислокації. Наприклад, потрібно було прибути в місто Запоріжжя працівникам із Мелітополя і Бердянська. Те саме стосувалося Херсона, районів Луганської чи Харківської області. Ті, хто до цього часу в установлений термін не прибув до місць дислокації, всі були звільнені з Національної поліції. Ми їм не виплачували зарплату”, – повідомив Клименко.

Він також пояснив, що серед них є люди, які перейшли на сторону ворога і працюють не тільки в місцевій поліції, а просто в органах окупаційної влади того чи іншого регіону.

“Чи це велика кількість? Порахуйте самі: із загальної штатної чисельності в 130 тисяч у нас нині є понад 60 підозр колишнім поліцейським за співпрацю з ворогом”, – додав він.

Клименко наголосив, що частина працівників, які не вийшли, написали рапорти, що з об’єктивних причин не можуть вийти з цієї території, зокрема, через хворих родичів та за станом здоров’я .

За його словами, внутрішня безпека Нацполіції наразі відслідковує зрадників.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter