У Запорізькій області правоохоронці надавали дані воїнів АТО окупантам, їм повідомили про підозру

Дата: 30 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Працівники Державного бюро розслідувань заочно повідомили про підозру в державній зраді трьом правоохоронцям Запорізької області, які у квітні погодилися на пропозиції окупантів і очолили незаконно створені силові органи в Бердянську.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань. 

Фото: 24 канал

“За даними досудового розслідування, правоохоронці відшукували службовий транспорт та табельну зброю за місцем проживання колег для подальшої передачі в незаконно створений силовий орган окупаційної влади РФ. А також інформували окупантів про адреси проживання учасників АТО / ООС періоду 2014–2021 років”, йдеться в повідомленні. 

Правоохоронці підозрюються в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше ZMINA писала, що 20 червня співробітники ДБР заочно повідомили про підозру в державній зраді шістьом правоохоронцям з Бердянська. Встановлено, що чоловіки за власним бажанням почали службу в місцевому окупаційному правоохоронному органі на тимчасово непідконтрольних територіях Запорізької області.

Нагадаємо, Національна поліція України розслідує 830 кримінальних проваджень за фактом колабораціонізму. Деякі фігуранти – колишні посадовці та правоохоронці. Фігурантами справ є люди, які були при владі, а також колишні працівники правоохоронних органів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter