На Запоріжжі шестеро правоохоронців перейшли на бік російських окупантів

Дата: 20 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У Бердянську Запорізької області шестеро правоохоронців перейшли на бік окупантів. 

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Фото: Слово і діло

Співробітники ДБР заочно повідомили про підозру у державній зраді цим правоохоронцям.

Встановлено, що чоловіки за власним бажанням почали службу в місцевому окупаційному правоохоронному органі на тимчасово непідконтрольних територіях Запорізької області.

Правоохоронці підозрюються у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального Кодексу України). Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

“Державне бюро розслідувань вчергове наголошує та застерігає усіх чиновників та правоохоронців від співпраці з російсько-окупаційними військами. Суворе покарання за такі злочини є невідворотним”, йдеться у повідомленні.

Раніше ZMINA писала, що 14 червня працівники Державного бюро розслідувань заочно повідомили про підозру в державній зраді вісьмом правоохоронцям, які вирішили співпрацювати з російськими військовими на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Один із чоловіків у нагороду за свою співпрацю з Росією очолив створену окупантами так звану “народну міліцію” в Мелітопольському районі.

Нагадаємо, що всіх поліцейських, які залишилися на тимчасово окупованих територіях, звільнили. Серед них є люди, які перейшли на бік окупантів і працюють не тільки в місцевій поліції, а просто в органах окупаційної влади того чи іншого регіону.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter