На ЗАЕС є факти зґвалтування та насильства щодо персоналу – військовий експерт Жданов

Дата: 03 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

На Запорізькій атомній електростанції в Енергодарі є факти зґвалтування російськими військовими співробітниць станції, а також застосування фізичної сили до її співробітників.

Про це вчора у відео на своєму ютьюб-каналі заявив військовий експерт Олег Жданов з посилання на українських експертів зі сфери енергетики.

“Наші експерти, які займаються енергетикою, говорять, що було фізичне насилля та зґвалтування співробітниць атомної станції й застосування фізичної сили до співробітників атомної станції. Тобто російські війська не гребують нічим. Буча продовжується і там. Тільки там вона поки що без летальних наслідків. Але насилля і знущання з наших громадян продовжується”, – повідомив він.

Жданов додав, що місія МАГАТЕ побачила військових та техніку Росії на території атомного об’єкта.

“Голова МАГАТЕ Гроссі заявив, що вже побачив на ЗАЕС ключові речі, які хотів побачити. Попри заяви російських пропагандистів, місія МАГАТЕ у першому генераторному цеху атомного реактора побачила купу військових машин. Усі машини були вантажні, тентовані КАМАЗи. Цікавий момент: вони [росіяни] жовтим скотчем наліпили смужки й намагалися говорити, що це війська радіаційно-хімічного і бактеріологічного захисту”, – сказав Жданов.

Він наголосив, що перебування військової техніки на атомному об’єкті категорично забороняють міжнародні норми і її розміщення там порушує міжнародне гуманітарне право.

Нагадаємо, що російські окупанти глушили інтернет та зв’язок, щоб не дати передати фото та відео з Запорізької АЕС, куди напередодні прибула місія МАГАТЕ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter