У вихідні почнуть діяти нові заборони для закладів харчування, освіти й церков

Дата: 14 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Уряд запровадив додаткові обмеження в роботі закладів харчування, проведенні масових заходів у закладах освіти й приміщеннях церков. 

Про це повідомили на сайті Кабміну.

На початку грудня уряд продовжив загальний карантин в Україні до 28 лютого 2021 року, з 8 до 25 січня запровадив жорсткий карантин. З 19 грудня до 8 січня закладам освіти заборонять проводити масові заходи за участю дітей з більш ніж однієї групи чи класу та за присутності відвідувачів. Також заклади харчування та розважальні заклади не зможуть проводити публічні події. 

У музеях, на виставках та галереях, якщо в залах присутня більш ніж одна особа на 10 квадратних метрів, також заборонять будь-які заходи. Щодо релігійних заходів, то їх заборонятимуть у приміщенні за умови присутності більш ніж однієї людини на 5 квадратних метрів, а на відкритому повітрі за умови недотримання дистанції 1,5 метра між присутніми.

Обмежив уряд і роботу закладів громадського харчування з 23:00 до 7:00 (крім доставлення та замовлень на винос). Власники мають розрахувати гостей до 22-ї години, а в новорічну ніч ресторани та кафе працюватимуть до першої ночі. 

Нагадаємо, що половина українців вважає обґрунтованими більшість весняних карантинних заборон. Найбільше підтримували громадяни вимогу 14-денної ізоляції для тих, хто приїжджає з-за кордону чи з непідконтрольних уряду територій (72%), а найменше – заборону руху громадського транспорту в населених пунктах (підтримали тільки 8,9%).

Наприкінці серпня Конституційний Суд визнав карантинні обмеження, запроваджені владою, незаконними. Нещодавно суд також попросили визнати незаконним вибірковий підхід до госпіталізації під час пандемії.

Фотографія обкладинки: ToneNews

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter