На Вінниччині фермер утримував чоловіка в сушарці для фруктів без води та їжі

Дата: 10 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

У селі Задорожнє Погребищенської територіальної громади Вінницької області місцевий фермер майже добу утримував 43-річного працівника без їжі та води у металевій сушарці для фруктів, яка знаходилась всередині зерносховища, засипаного зерном.

Про це повідомляється на сайті поліції Вінниччини.

Джерело: vn.npu.gov.ua

Прохання чоловіка про допомогу, яке лунало з зачиненого зерносховища, почула місцева жителька й повідомила поліцію.

За словами т.в.о. начальника відділу поліції №4 Вінницького районного управління поліції Олександра Степанкова, правоохоронці звільнили заручника, розчистивши лопатами від зерна прохід до сушарки.

Чоловік там міг лише сидіти, він знемагав від спеки без води та їжі у виснажливих умовах.

Звільнений заручник пояснив поліцейським, що його незаконно позбавив волі фермер, в якого той неофіційно працював різноробом, жодних коштів за це чоловік не отримував. Таким чином фермер нібито вирішив покарати робітника, який, на його думку, неналежно відремонтував трактор. 

Дії 58-річного підприємця кваліфіковані як незаконне позбавлення волі людини, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань. 

9 серпня фермеру оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до п’яти років ув’язнення.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на Київщині затримали п’ятьох зловмисників, які незаконно утримували та катували людей у так званому реабілітаційному центрі для нарко- та алкозалежних.

Також, за даними поліції, в Україні з початку 2021 року виявили понад 760 злочинів, скоєних у сфері торгівлі людьми: викриті та ліквідовані 26 організованих злочинних угруповань, членами яких були 139 осіб. Справи щодо них скеровані до суду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter