На Сумщині запровадили обмеження на перебування у 20-кілометровій зоні, тут працюватиме система перепусток для пересування

Дата: 18 Серпня 2024
A+ A- Підписатися
На Сумщині триває евакуація з населених пунктів, які розташовані за 5 і 10 кілометрів від лінії зіткнення, а також запроваджуються обмеження на перебування у 20-кілометровій зоні. Для людей, які хочуть в’їхати у прикордонні населені пункти, запровадять систему перепусток.
 
Про це повідомили у пресслужбі місцевої обладміністрації.
 
Евакуація цивільних з небезпечної зони. Ілюстративне фото

“До цих територій (у 20-кілометровій зоні. – Ред.) буде обмежений доступ. Представники сил оборони будуть контролювати в’їзд до визначених ділянок прикордоння. Алгоритм і порядок перебування цивільних людей наразі узгоджуються”, – йдеться у повідомленні.

За словами посадовця, це необхідно передусім для убезпечення наших захисників та щоб не дати можливості ворогу отримати інформацію про місця розташування Сил оборони.

Начальник ОВА Володимир Артюх зауважив, що безпекова ситуація у прикордонні залишається напруженою.

Кількість застосування КАБів збільшилась у рази. Якщо за перші пів року було зафіксовано до 400 таких ударів, то лише за останні 10 днів їх уже понад 200. Ворог безжальний, він руйнує нашу інфраструктуру, але найстрашніше – вбиває мирних людей”, – наголосив він.

Уже понад рік на Сумщині проводять планову евакуацію із 5-кілометрової зони. Значна частина жителів цих територій залишила свої домівки.

У Великописарівській та Середино-Будській громадах продовжується примусова евакуація родин із дітьми.

Також нещодавно було оголошено про обов’язкову евакуацію населення із 23 населених пунктів Сумського району.

“Дізнатися про час і місце евакуації можна у керівника громади або ж старости населеного пункту. Також з приводу евакуації звертайтесь за телефонами: 095 3864306 (з 9 до 17), 0506507083, (0542) 77-96-77 (цілодобово)”, зазначають у Сумській ОВА.
 
За словами начальника Сумської МВА Олексія Дрозденка, для тих, хто планує в’їзд до прикордонних населених пунктів, звідки евакуюють людей, запровадять систему перепусток.

“Ми фіксуємо спроби, коли люди (які раніше евакуювалися. – Ред.) їдуть у свої рідні стіни, проте таких невелика кількість. Ми всіляко їх від цього відмовляємо. Крім того, на обласному рівні ми розгортаємо цілу систему перепусток для тих, хто там проживає, кому є потреба туди поїхати до батьків, всі обставини вивчаються окремо. Хоча ми всіляко радимо не наражати себе на небезпеку”, заявив посадовець в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

За його словами, зараз спадає потік людей, які евакуюються із прикордонних населених пунктів. У перші дні їх було багато і загалом звідти евакуювали кілька тисяч жителів.

Дрозденко зауважив, що Суми мають можливість приймати людей. Загалом обласний центр прийняв понад 30 тисяч ВПО.

Нагадаємо, на початку серпня у прикордонній 20-кілометровій зоні Сумської області запровадили обмеження на переміщення всіх категорій громадян. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter