На Сумщині у швидкій померла 13-річна дівчина, яка дістала поранення під час обстрілу

Дата: 10 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

10 жовтня, у вівторок, окупанти вдарили по Краснопільській громаді Сумської області, пошкодивши водночас навчальний заклад у селищі Угроїди. Також поранення дістала 13-річна дівчина, на імʼя Софія, яка потім померла у швидкій. 

Про це повідомив директор “Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Сергій Бутенко в коментарі “Суспільному”. 

Російські військові обстріляли Угроїди з артилерії близько 15:50. 

За словами Бутенка, з Угроїдів до Сум поранену дитину везла краснопільська бригада медиків, які проводили реанімаційні заходи, але дівчина померла.

Секретарка Краснопільської селищної ради Ірина Юхта також додала, що постраждало приміщення школи: там вибиті вікна та пошкоджений дах. Також армія РФ вдарила по інших населених пунктах Краснопільської громади, але там обійшлося без потерпілих та руйнувань.

За фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України), Сумська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування.

Станом на ранок 10 жовтня, за офіційною інформацією ювенальних прокурорів, більш ніж 1639 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ – 506 дітей загинули та понад 1133 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Ці цифри не остаточні. Триває робота з їхнього встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Найбільше дітей постраждало в Донецькій області – 489, у Харківській – 303, Херсонській – 130, Київській – 129, Запорізькій – 99, Миколаївській – 97, Дніпропетровській – 96, Чернігівській – 72, Луганській – 67.

Нагадаємо, що впродовж 23 вересня російська армія понад 20 разів обстріляла прикордоння Сумської області, унаслідок одного з ударів загинув чоловік.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter