На Рівненщині викрили поліціянта, який за хабарі відкривав на військовозобов’язаних фейкові справи

Дата: 15 Травня 2024
A+ A- Підписатися

У Рівненській області детективи викрили та затримали поліціянта, якого підозрюють в одержанні неправомірної вигоди з використанням службового становища за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з вимаганням. 

Про це розповіли в ДБР. 

Детективи кажуть, що підозрюваний штучно відкривав проти військовозобов’язаних провадження, в якому ті повністю розкаювалися та визнавали провину.

Злочин обирали не надто тяжкий, і з огляду на щиросерде розкаяння псевдозлочинці отримували по один-два роки умовного терміну. Робили це, бо на час слідства, а також відбування покарання призов на військову службу не відбувався.

“Подібний “пакет” послуг вартував орієнтовно 100 тисяч гривень. У випадку якщо такий “клієнт” уже перебував у розшуку призовників, виключення із системи вартували додатково ще 6,5 тисяч гривень”, – розповідають правоохоронці. 

Схема працювала з березня 2024 року, і за цей час встигли оформити щонайменше п’ять угод. 

До оборудок підозрюваний залучив старосту однієї із сільрад, до повноважень якого входить видавання повісток чоловікам. За словами правоохоронців, останній знайомив військовозобов’язаних із правоохоронцем, а за це отримував свою частку. Його дії ще слід кваліфікувати слідчим. 

Викритого поліціянта відсторонили від служби та помістили під варту з правом внести заставу. Якщо суд визнає його винним, то йому загрожуватиме до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, що в Україні увʼязненим за нетяжкими статтями дозволили піти до ЗСУ. 

Україна входить до десятка європейських країн з найбільшою кількістю тих, хто перебуває в місцях позбавлення волі. В середньому 125 ув’язнених припадають на 100 тисяч населення, що є вищим за середній показник у Європі – 106 в’язнів на 100 тисяч населення. 

Тисячі українських засуджених перебувають за ґратами, зокрема, через різницю з європейськими нормами щодо зберігання наркотиків. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter