На порталі Work.ua зʼявився розділ для пошуку роботи з бронюванням

Дата: 22 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Сайт із пошуку роботи Work.ua створив окремий розділ та фільтр із вакансіями, де можна отримати бронювання від мобілізації. Зараз на платформі розміщено понад 800 таких вакансій.

Про це повідомили сторінці порталу.

Ця функція допоможе роботодавцям спростити пошук потрібних людей у команди, а шукачам – відразу бачити такі пропозиції.

Тож тепер усі вакансії з бронюванням з’являються в розділі пошуку вакансій “З бронюванням працівників”. Також їх можна знайти, увімкнувши фільтр “Бронювання працівників” під час пошуку вакансій.

Також на картці вакансії виводиться спеціальна позначка, що посада передбачає бронювання, і зелений бейдж.

Серед компаній, які бронюють працівників, зокрема, є “Глобино”, “Сільпо”, “Фокстрот”, “Фора”, Укрпошта, Нова пошта, THRASH!ТРАШ!, ОККО, “Укрнафта” та інші.

Нагадаємо, що в листопаді 2022 року парламент ухвалив закон № 7687 щодо порядку бронювання військовозобов’язаних, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. За проголосували 290 народних обранців.

Тож бронюванню підлягають військовозобов’язані, які працюють:

  • в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, якщо це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів в особливий період;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, яким доведено мобілізаційні завдання (замовлення), у разі, коли це необхідно для виконання доведених мобілізаційних завдань (замовлень);
  • на підприємствах, в установах і організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг оборонного призначення для задоволення потреб Сил оборони України, у разі, коли це необхідно для виконання зазначених заходів;
  • військовозобов’язані на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Вказані категорії військовозобов’язаних осіб не підлягають прийняттю на службу у військовому резерві.

Фото обкладинки: Work.ua

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter