На Полтавщині зловмисники протягом двох тижнів утримували у полоні заради викупу доньку депутата

Дата: 23 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

У Полтавській області СБУ затримала злочинну групу, яка викрала дитину депутата облради та вимагала гроші за її звільнення.

Про це повідомили у відомстві. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Одним з організаторів викрадення, як повідомили правоохоронці, став чоловік, який наразі перебуває за ґратами у Київському СІЗО. Зі своїм спільником він вимагав від батьків викуп у розмірі 470 тисяч доларів, які мали перевести на електронний гаманець біткоїнами.

Виконавця злочину підшукали у мережі та обіцяли за роботу 100 тисяч доларів.

Протягом двох тижнів зловмисники психологічно тиснули на сім’ю. Вони надсилали анонімні повідомлення з погрозами заподіяти шкоду дівчинці та вбити її у разі несплати викупу. Члени угруповання спілкувались між собою та з батьками дівчини виключно через телеграм-канал або у даркнеті. 

Наразі підозрюваних вже відправили під варту. Їм оголосили про підозру у вимаганні та незаконному позбавленні волі або викраденні людини.

Нагадаємо, що навесні правоохоронці викрили групу зловмисників, які три роки утримували в полоні мешканця Києва, щоб заволодіти його квартирою. З 2017 року чоловік знаходився у списку зниклих безвісти.   

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter