На Полтавщині засудили чоловіка, який двічі зґвалтував 12-річну дівчину

Дата: 24 Січня 2024
A+ A- Підписатися

У Полтавській області за зґвалтування малолітньої дівчини до 15 років позбавлення волі засудили чоловіка. На момент скоєння злочину потерпілій було 12 років.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Фото: Getty Images

Прокурори довели, що чоловік спілкувався з дівчиною через соціальні мережі, а згодом запропонував їй інтимні стосунки. Зловмисник проживав з дитиною по сусідству на території Миргородського району.

Улітку 2023 року у визначених для “побачень” місцях він двічі зґвалтував дитину.

У коментарі виданню “Українська правда. Життя” прокуратура Полтавської області повідомила, що 29-річний чоловік знав про те, що дівчина неповнолітня.

“Побачення було два, він двічі зґвалтував дитину. Про злочин дізналися батьки малолітньої, до правоохоронців звернулася її мати. Наразі чоловік перебуває під вартою”, – зазначила речниця прокуратури Полтавської області Людмила Іващук.

Суд визнав чоловіка винним у скоєному за частинами 4, 6 статті 152 Кримінального кодексу України (зґвалтування, вчинене щодо особи, яка не досягла 14 років, і зґвалтування, вчинене повторно).

Свою провину засуджений визнав повністю. Вирок може бути оскаржений в апеляції.

Нагадаємо, що в Чернівецькій області до суду скерували обвинувальний акт щодо місцевого чоловіка, якому загрожує довічне за розбещення дітей. 

Слідчі кажуть, що чоловік неодноразово вчиняв розпусні дії та вступав у статеві зносини з двома своїми неповнолітніми падчерками та рідною донькою, з якими мешкав спільно. Усе це він фільмував на мобільний телефон і показував потерпілим.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter