Чоловіку з Буковини загрожує довічне за розбещення дітей

Дата: 23 Січня 2024
A+ A- Підписатися

У Чернівецькій області до суду скерували обвинувальний акт щодо місцевого чоловіка, якому загрожує довічне за розбещення дітей. 

Про це розповіли в Нацполіції. 

Ілюстраційне зображення. Фото: ENVATO

Викрити підозрюваного допомагали серед іншого співробітники кіберполіції. 

Слідчі кажуть, що чоловік неодноразово вчиняв розпусні дії та вступав у статеві зносини з двома своїми неповнолітніми падчерками та рідною донькою, з якими мешкав спільно. Усе це він фільмував на мобільний телефон і показував потерпілим.

Вироку суду чоловік очікуватиме під вартою. Загалом йому закидають чотири статті Кримінального кодексу, а саме “Зґвалтування”, “Розбещення неповнолітніх”, “Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів”, а також “Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження”. 

Якщо його визнають винним, то він може отримати довічне. 

Нагадаємо, що вже три роки, як в Україні імплементували Конвенцію Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, відому як Ланцаротська конвенція.

Відтоді правоохоронці мають кримінально переслідувати за дії сексуального характеру з дітьми, а на покарання кривдників не має впливати контекст, у якому відбулося насильство. Детальніше про те, що передбачає документ, читайте за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter