На польському кордоні затримали посадовицю з Херсонщини, яка могла допомагати росіянам депортувати дітей

Дата: 12 Січня 2024
A+ A- Підписатися

У Львівській області суд відправив під варту мешканку Херсонщини, якій закидають пособництво Росії.

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Підозрювана до початку повномасштабного вторгнення РФ працювала заступницею очільника Херсонського центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф. 

Слідчі кажуть, що разом з керівником установи жінка погодилась на співпрацю з окупаційною російською адміністрацією, а з часом ще й отримала посаду “головного позаштатного спеціаліста” за своїм напрямом роботи в так званому “міністерстві охорони здоров’я області”. За даними есбівців, жінка передала загарбникам 24 автомобілі швидкої допомоги, залишивши Херсон без жодної такої автівки.

Саме на швидких за сприяння підозрюваної вивезли щонайменше 11 дітей спочатку до окупованого Криму, а невдовзі до Росії, кажуть правоохоронці. 

“Так маскували незаконне вивезення неповнолітніх під виглядом переміщення медичного спецтранспорту”, – пояснюють вони. 

Торік влітку підозрювана переїхала до Львова та оформила соцвиплати як переселенка. Затримали її, коли жінка намагалась перетнути державний кордон у пункті “Краківець”. 

Слідство у справі триває. Якщо суд визнає жінку винною, то їй загрожуватиме до 12 років в’язниці з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що торік до Уповноваженого Верховної Ради з прав людин звернулась опікунка рідної сестри Маргарити Прокопенко – це дівчинка, яку вивезла з Херсонщини та удочерила зі зміною особистості родина російського депутата Держдуми Сергія Миронова

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter