На Подолі в Києві побили студента через довге волосся

Дата: 25 Січня 2021
A+ A- Підписатися

23 січня, у суботу, на Контрактовій площі побили студента Києво-Могилянської академії Артура Саркісяна. Коли перехожі намагалися відтягнути нападників від хлопця, ті казали, що “його не шкода, бо він хач” і Так зневажливо називають людей, яких ідентифікували як мешканців Кавказу чи Центральної Азії.

Про це виданню ZMINA повідомив потерпілий. 

Фото з фейсбуку потерпілого

Як розповів Саркісян, близько 21:00 він з дівчиною та подругою чекав на друга біля “Сільпо”, аж раптом хлопця вдарили ногою в спину. Він повернувся та побачив двох невідомих молодиків.

“Я запитав, чи це вони зробили, ми почали розмовляти, зрештою вони сказали, що я їх провокую. Швидко розмова перейшла в бік того, чого це в мене таке довге волосся. Вони почали пропонувати мене підстригти. Потім почалися класичні розмови на кшталт “Давай відійдемо поговоримо”, я відмовлявся. Один з хлопців підійшов дуже близько та вдарив мене ліктем в обличчя. Здійнялася бійка. Кожного разу, коли я намагався відійти або хтось пробував підійти, інший хлопець штовхав мене й відштовхував людей”, – говорить потерпілий. 

Він додає, що, коли перехожі намагалися відтягнути нападників від хлопця, ті казали, що “його не шкода, бо він хач”. Зрештою перехожі розділили хлопців, і Саркісян із друзями поспіхом почали йти від нападників. Однак ті переслідувати компанію, каже потерпілий:

“Водночас вони били мене в спину, а вже біля пам’ятника Григорію Сковороді вони нас наздогнали. З мене збили окуляри, притиснули до стінки та почали бити. Якісь люди знову їх відтягнули, і ми втекли на трамвай”.  

Після цього Саркісян звернувся до травмпункту, де йому відмовили в прийманні, оскільки “не фіксують травм голови”. На лінії швидкої допомоги хлопцю порадили звернутися до лікарні на Лівому березі. Туди потерпілий викликав і поліцію, на яку очікував понад годину. 

“Але поліція не приїхала, десь за півтори години мені зателефонували, опитали телефоном та запросили у відділок написати заяву. У неділю я її написав”, – зазначає хлопець. Унаслідок нападу він отримав ушкодження барабанної перетинки вуха, носа та м’яких тканин обличчя.  

Нагадаємо, що на Подолі систематично б’ють молодь з мотивів упередженості. Так, 17 грудня минулого року  група молодиків напала на 16-річного хлопця через нафарбовані губи: били в голову, по ногах та обличчю.  

За кілька днів до цього на Контрактовій площі невідомі молодики з вигуком “гоміки!” побили двох хлопців та згодом напали на ще кількох. Нападники також скандували “Слава Киевской Руси – Новороссия, соси”, “Слава білій расі” та “Все хотят и я хочу по *балу дать хачу”.  

У вересні минулого року четверо молодиків порізали руку 16-річному хлопцю через нашивки із символікою метал-гуртів та пентаграмою. 

Крім того, 19 червня 2020 року низка праворадикальних угруповань, зокрема “Традиція і порядок”, “Національний спротив”, “Фрайкор”, проводили на Подолі “агітаційний рейд”. Під час нього трьох неповнолітніх дівчат забризкали сльозогінним газом. Перед цим у них запитали, чи “належать дівчата до ЛГБТ”. 

Того ж дня напали на компанію молодих дівчат і хлопців через їхні пірсинг та зачіски. Ультраправі ідентифікували підлітків як ЛГБТ-людей: їх морально принижували, двох хлопців вдарили в обличчя, а потім змусили всіх уголос читати листівки про те, що “ЛГБТ – загроза українській родині”.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter