На київському Подолі праворадикали порізали підлітку руку через нашивку з пентаграмою

Дата: 01 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

У Києві на Подолі четверо молодиків порізали руку 16-річному хлопцю через нашивки із символікою метал-гуртів та пентаграмою. 

Про це в коментарі ZMINA повідомив потерпілий Ілля. 

Фото: інстаграм потерпілого

Хлопець розповів, що 31 серпня він гуляв з друзями Подолом. До них підійшла невідома група з чотирьох людей, яким не сподобався зовнішній вигляд підлітків. 

“Вони спробували зрізати з мого одягу нашивки із символікою метал-гуртів та пентаграмою, але я рефлекторно підставив руку. Через це мене порізали. Коли я почав хапатися за руку, коли потекла кров, нападники розбіглися”, – каже Ілля.  Йому перерізали сухожилля та артерію. 

Підліток також додав, що раніше вже не один раз бачив нападників. Зокрема, під час рейдів, які влаштовували на Подолі представники праворадикальної організації “Традиція і порядок”. 

Наразі хлопець перебуває в лікарні, завтра йому мають зробити операцію. Після цього потерпілий планує звернутися до правоохоронців.  

Нагадаємо, що це не вперше, коли на Подолі нападають на молодь через зовнішній вигляд. Так, 19 червня низка праворадикальних угруповань, зокрема “Традиція і порядок”, “Національний спротив”, “Фрайкор”, проводили там “агітаційний рейд”. Під час нього трьох неповнолітніх дівчат забризкали сльозогінним газом. Перед цим у них запитали, чи “належать дівчата до ЛГБТ”. 

Того ж дня напали на компанію молодих дівчат і хлопців через їхні пірсинг та зачіски. Ультраправі ідентифікували підлітків як ЛГБТ-людей: їх морально принижували, двох хлопців вдарили в обличчя, а потім змусили всіх уголос читати листівки про те, що “ЛГБТ – загроза українській родині”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter