На півдні Німеччини оголосили режим природної катастрофи через інтенсивні дощі та зсув ґрунту

Дата: 02 Червня 2024
A+ A- Підписатися

На півдні Німеччини в деяких баварських комунах оголосили режим природної катастрофи через сильну повінь, інтенсивні дощі та зсув ґрунту: рятувальники проводять евакуацію населення.

Про це пише “Бабель” з посиланням на німецький телеканал N-TV та видання DW.

Община Меккенбойрен землі Баден-Вюртембург під час повені. Джерело: picture alliance/dpa)

Безперервний дощ у Баварії спричинив повені найвищого рівня небезпеки. За даними Німецької метеорологічної служби, у значній частині цієї землі та землі Баден-Вюртембергу дощі триватимуть. Вулиці та підвали будинків затоплені.

Через повінь залізниця скасовує деякі рейси, багато потягів затримуються. Зафіксовані збої на маршруті з Мюнхена через Нюрнберг до Берліна, з Карлсруе через Штутгарт до Мюнхена, з Мюнхена до Цюриха та з Аугсбурга до Оберстдорфа.

Два вагони залізниці зі 185 пасажирами 1 червня зійшли з рейок через зсув у Швебіш-Гмюнді, що в землі Баден-Вюртемберг. Обійшлося без жертв і постраждалих, пасажирів евакуювали з поїзда в ніч на неділю.

За даними німецьких медіа, штормова погода спричинила смерть одного рятувальника. Чоловік перекинувся під час рятувальної операції з трьома колегами в гумовому човні.

Міністр економіки країни Роберт Хабек вважає повінь наслідком зміни клімату і закликає докласти більше зусиль для його захисту.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що вчені дослідницької станції Concordia на Східно-Антарктичному плато дійшли висновку, що в кліматі Антарктиди відбувся “різкий критичний перехід” після того, як проаналізували найбільший стрибок температури, який коли-небудь вимірювали на Землі.

18 березня 2022 року температура там піднялася на 38,5°C вище середнього сезонного значення, йдеться у дослідженні, яке лише нещодавно опублікували у Journal of Climate після кількох років аналізу. Зафіксована позначка стала світовим рекордом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter