На підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще трьох дітей – Мінреінтеграції

Дата: 17 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Україна повернула на підконтрольну територію ще трьох дітей. Вони перебували на тимчасово окупованій частині Херсонської області. 

Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Фото: Мінреінтеграції

Коли російські війська зайшли до Херсонської області, батьки 10-річного Олександра, 8-річної Дарини та 6-річного Якова вирішили відправити дітей з обласного центру в село до бабусі, сподіваючись на більшу безпеку. Згодом Херсон звільнили, а бабуся з онуками залишилися на тимчасово окупованій території. 

“Відступаючи з Херсона, росіяни підірвали Антонівський міст, забрати малих стало неможливо. Завдяки зусиллям Української мережі за права дитини та за сприяння Мінреінтеграції діти знову разом з батьками”, – йдеться в повідомленні.

У міністерстві додали, що минулого тижня також возз’єдналася ще одна сім’я. Після 19 місяців розлуки з тимчасово окупованої Херсонської області до батьків повернулися 9-річна Надійка та її 14-річний брат Михайло.

Фото: Мінреінтеграції

Напередодні повномасштабного вторгнення діти поїхали в гості до бабусі й дідуся. Після окупації села шлях на підконтрольну уряду України територію відрізали.

Реальна можливість повернути дітей з’явилася на початку вересня цього року, коли їхній батько звернувся до Мінреінтеграції.

Нагадаємо, що цього тижня катарські дипломати прибудуть до Москви, щоб забрати трьох українських дітей, яких викрали росіяни. Минулої п’ятниці до Катару вже повернули незаконно депортованого семирічного хлопчика. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter