Цього тижня Катар поверне трьох українських дітей, викрадених окупантами

Дата: 16 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Цього тижня катарські дипломати прибудуть до Москви, щоб забрати трьох українських дітей, яких викрали росіяни. Минулої п’ятниці до Катару вже повернули незаконно депортованого семирічного хлопчика. 

Про це представник Катару повідомив Reuters.

Семирічний український хлопчик, якого повернули бабусі. Фото: Reuters

13 листопада Катар посприяв поверненню української семирічної дитини, яка возз’єдналася зі своєю бабусею та прямує в Україну через Естонію. Тепер до України повертатимуть дворічного і дев’ятирічного хлопчиків та дівчинку 17 років.

За словами катарського посадовця, повернення цих перших чотирьох дітей перевіряє систему, яку арабська держава Перської затоки створила після місяців таємних перемовин з Москвою та Києвом.

Державний міністр Катару з питань міжнародного співробітництва Лолвах Аль Хатер підтвердив посередництво в заяві та назвав репатріацію цього тижня “лише першим кроком”.

Водночас уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова надала короткий початковий список українських дітей, яких потрібно повернути, команді катарських дипломатів. Вони перевірили кожну дитину.

За словами посадовця, катарські дипломати супроводжуватимуть дітей через кордон з Естонією, Латвією чи Білоруссю або до Катару на чартерному літаку перед поверненням до України.

Нагадаємо, підозрювана Міжнародним кримінальним судом у депортаціях дітей з України російська уповноважена з прав дитини Марія Львова-Бєлова розповіла, що росіяни вивезли до своєї країни щонайменше 700 тисяч дітей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter