На передовій загинув журналіст “Юридичної газети” Олексій Борис

Дата: 10 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

9 лютого на Донеччині загинув 27-річний журналіст “Юридичної газети” Олексій Борис. Він служив у складі 58 мотопіхотної бригади.

Про це повідомляє видання на своєму сайті.

Олексій Борис. Джерело: “Юридична газета”

25 лютого 2022-го Олексій разом зі своїм батьком долучилися до ЗСУ як добровольці. Спочатку журналіст служив у розвідувальній роті, потім його перевели до протитанкового артилерійського дивізіону. Був коригувальником, проводив аеророзвідку. Згодом Олексія призначили командиром взводу протитанкової артилерійської батареї. Він перебував на передових лініях оборони в Донецькій області.

У серпні 2022 року на сайті “Юридичної газети” опублікували інтерв’ю з Олексієм Борисом, в якому він поділився власним досвідом участі у війні проти росіян та розповів, як у травні за день до того, як вирушити на Донбас, реалізував свою мрію одружився з коханою.

Джерело: “Юридична газета”

“Ще до повномасштабного вторгнення (Олексій. – Ред.) знав, що одразу піде у військкомат – і вже 26 лютого разом із татом вони їхали на навчання, а через місяць були на східному напрямку, на “нулі”. Бахмут, Часів Яр – туди весь час я направляла посилки, які збирали для його взводу. Молоді хлопці – розумні та небайдужі – першими стали на захист України. У війні з Росією ми втрачаємо найкращих, які рухали нашу країну до змін”, – написала у некролозі тимчасова виконувачка обов’язків головного редактора “Юридичної газети” Олена Осмоловська

Колеги пригадують, що Олексій не терпів лицемірів, не пробачав зради. Він був завжди дуже щирим у своїх поглядах та почуттях, серйозним, відповідальним та вірним своїм принципам.

За даними ІМІ, Олексій Борис став 46-м медійником, що загинув унаслідок російської агресії в Україні. З них вісім – під час виконання журналістської діяльності, 38 загинули як учасники бойових дій або стали жертвами російських обстрілів не під час виконання журналістських обов’язків.

Нагадаємо, 5 лютого на фронті загинув черкаський телеоператор регіональної філії телеканалу “Інтер” Павло Тимошенко

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter