На окупованих територіях росіяни продовжують тиск на вірян протестантських церков – ЦНС

Дата: 16 Липня 2023
A+ A- Підписатися
Росіяни продовжують тиск на протестантські громади на тимчасово окупованих територіях України. Деяких членів релігійних громад затримали.
 
Про це повідомили у Центрі національного спротиву.
 
Фото: Головне управління розвідки

“Кремль продовжує реалізовувати плани із взяття під контроль тимчасово окупованих територій. В російській моделі церков є лише метод донесення потрібної інформації для контролю населення, при цьому церква працює у зв’язці з Кремлем. Останній забезпечує підконтрольним конфесіям монополію на захоплених територіях”, – йдеться у повідомленні.

Наразі росіяни піддають низку конфесій на ТОТ репресіям, зокрема, обшуки провели в парафіях ПЦУ, УГКЦ й “Свідки Єгови”. Деяких членів релігійних громад затримали.

У ЦНС додали, що після зустрічі колаборанта Євгенія Баліцького з очільником московської церкви Кирилом Гундяєвим, Балицький пообіцяв сприяти російським релігійним діячам в діяльності на ТОТ.

Нагадаємо, у 2018 році окупаційна влада на Кримському півострові розпочала переслідування вірян свідків Єгови, порушуючи кримінальні справи. 

Європейський суд з прав людини визнав цю заборону та переслідування вірян свідків Єгови незаконними. 

Кримська правозахисна група розцінює ці судові процеси одночасно як порушення прав людини й міжнародного гуманітарного права.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter