На окупованих територіях Харківської області лишається близько тисячі цивільних – Синєгубов

Дата: 25 Грудня 2023
A+ A- Підписатися
У двох громадах Куп’янського району Харківщини, які перебувають в окупації, досі залишається до тисячі цивільних жителів.
 
Про це Укрінформу розповів очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.
 
Фото з відкритих джерел

За його словами, у більш віддалених від лінії фронту населених пунктах Дворічанської громади перебуває близько тисячі людей, але точну кількість жителів влада порахувати не може. Ще одна громада – Петропавлівська – майже вся в зоні активних бойових дій.

Голова Харківської ОВА зазначив, що ситуація на окупованій території не змінилася.

“Ми розуміємо, що людям там украй важко, тому що немає ані зв’язку, ані електроенергії. Після деокупації побачимо ті злочини, які, на жаль, Росія чинить на нашій землі”, – сказав Синєгубов.

У Синьківці й інших населених пунктах, у яких тривають бої, цивільних немає взагалі.

“Як і жодного вцілілого об’єкта цивільної інфраструктури. Тому досить важко буде їх відновлювати після звільнення”, – зауважив керівник області.

Після повномасштабного вторгнення на Харківщині війська РФ тимчасово захопили 32% території області. Деякі населені пункти Харківського та Чугуївського районів звільнили під час контрнаступу ЗСУ в травні 2022-го, а майже всю захоплену територію (населені пункти Чугуївського, Ізюмського, Куп’янського районів) – у вересні-жовтні минулого року в процесі масштабної операції українських захисників.

Наразі в Харківській області лишаються окупованими 29 населених пунктів.

Нагадаємо, наприкінці листопада поточного року в області завершили евакуацію сімей з дітьми. Загалом із небезпечних районів Купʼянщини разом із батьками вивезли 299 дітей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter