На окупованій Луганщині школярам розповідають про “героїв спецоперації” та вчать пускати дрони

Дата: 10 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

На території окупованої Луганщини у школах російські адміністрації проводять “дні пам’яті” про вбитих під час вторгнення в Україну російських загарбників. 

Про це розповіли у Луганській обласній адміністрації. 

Фото: телеграм-канал окупаційної адміністрації міста Довжанська на Луганщині

Посадовці ОДА кажуть, що на окупованих територіях уваги навчальним закладам почали приділяти більше, наприклад, офіційно дозволили політичну агітацію. 

Окрім цього, хочуть впровадити проєкт, в рамках якого проводитимуть заходи за напрямами: “Обличчя героїв”, “Грім перемоги”, “Парта героя”, “Малюємо перемогу”, “Кіноуроки у школах Росії”. Деякі з таких активностей у школах Росії проводять не перший рік. 

У соцмережах на окупованих територіях розповсюджують фотографії школярів з Луганщини, для яких вже провели подібні заходи. Серед дітей у місті Довжанськ, наприклад, влаштували “день героїв спецоперації”.

На світлинах можна побачити стенд з фотографіями вбитих під час вторгнення в Україну російських загарбників, підписаних як “герої”, а також форму одного з них.

Заходи, судячи з аудиторії, проводять як серед учнів середньої школи, так і серед молодшої. 

Фото: телеграм-канал окупаційної адміністрації міста Довжанська на Луганщині
Фото: телеграм-канал окупаційної адміністрації міста Довжанська на Луганщині

У Луганській обласній адміністрації кажуть, що в одному із закладів на окупованій території для школярів влаштували семінар про роботу з безпілотними літальними апаратами. 

“Готують завчасно”, – припускають посадовці. 

Раніше у Центрі національного спротиву попереджали, що на захоплених росіянами територіях посилюють “заходи з підняття рівня патріотизму” в школах. До прикладу, почне працювати Добровільне товариство сприяння армії, авіації та флоту (ДТСААФ).

Діти, які стають членами організації, отримують військову спеціальність, а тому мають пріоритет у призові з настанням призовного віку. Українські посадовці називають активізацію цього руху на окупованих територіях “підготовкою до призову з посиленим пропагандистським накачуванням дітей”.

По школах також їздять агітатори, які переконують дітей вступати до інших осередків парамілітарних рухів. 

Нагадаємо, що на тимчасово окупованих територіях Донеччини та Луганщини російські адміністрації почали складати списки хлопців, яким має виповнитися 17–18 років. 

Залучення дітей до списків підконтрольних державі-окупанту формувань або організацій, а також пропаганда на окупованих територіях служби в армії держави-окупанта є порушенням міжнародного права. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter