На окупованій Луганщині шахтарі тривалий час не отримують зарплатні

Дата: 16 Липня 2024
A+ A- Підписатися

На окупованій Луганщині шахтарі вже тривалий час не отримують зарплатні попри обіцянки окупаційної влади погасити заборгованість. 

Про це пише ZMINA.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Так званий міністр палива, енергетики та вугільної промисловості “ЛНР” Денис Ярош під час зустрічі з трудовими колективами вугільних підприємств міст Довжанська (Свердловськ), Сорокиного (Краснодон) та Ровеньків заявив, що “виплата заборгованостей із зарплати гірникам залишається на особливому контролі”.

Зараз “міністерство” веде роботу з вивірки необхідних документів, що підтверджують факт заборгованості, уточнив окупаційний посадовець.

Він також запевнив гірників, що керівництво “Мінпаливенерго ЛНР знає про всі проблеми на виробництві” й “прагне допомогти шахтарям у розв’язанні проблем”.

Шахтарі окупованого Довжанська на зустрічі з “міністром”. Фото з проросійських пабліків

Нагадаємо, що майже 100 шахт зі 114 на окупованих територіях Донбасу визнані росіянами нерентабельними. За інформацією очільника Луганської ОВА / ОДА Артема Лисогора, значну кількість цих підприємств до невтішних економічних показників довели самі загарбники.

“Не тільки відсутністю бажання вкладати гроші в розвиток сфери. А й, до прикладу, через примусову мобілізацію, коли на шахті “Червоний партизан” ледве збирали по шість чоловіків у зміну. Загалом на тимчасово окупованих територіях було мобілізовано майже 60% гірників”, – повідомив він у телеграмі.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в окупованому Довжанську (раніше Свердловськ) Луганської області склалася катастрофічна ситуація з централізованим водопостачанням: вода відсутня майже у всьому місті.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter