На окупованій Луганщині 51-річного Олександра Соколова “судитимуть” за нібито шпигунство на користь ЗСУ

Дата: 24 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Так звана прокуратура “Луганської народної республіки” скерувала до окупаційного Верховного суду кримінальну справу 51-річного Олександра Соколова. Окупанти звинувачують чоловіка в шпигунстві та публічних закликах до ведення екстремістської діяльності. 

Про це йдеться на сайті генеральної прокуратури РФ.

За версією окупантів, Соколов добровільно збирав відомості про переміщення і місця дислокації російських військовослужбовців, а також маршрути руху колон військової техніки на Луганщині. Дані він передавав українським спецслужбам у месенджерах. Внаслідок цього Збройні сили України могли спланувати й завдати ударів по російських підрозділах. Олександру Соколову інкримінують ст. 276 КК РФ (шпигунство), ч. 2 ст. 280 КК РФ (публічні заклики до ведення екстремістської діяльності). За цим обвинуваченням чоловікові загрожує до 20 років позбавлення волі.

Відео зізнання Олександра Соколова опублікували в пропагандистських соцмережах. На відео чоловік начебто зізнається, що збирав і передавав інформацію українським телеграм-каналам про пересування російських військових підрозділів. Соколов також зазначає, що виступає проти так званої “спецоперації”. У мережі Інтернет він розміщував публікації, закликаючи до вбивства співробітників правоохоронних органів, коментував відео, де йшлося про загибель російських військовослужбовців. 

Кримінальну справу скерували до так званого “Верховного суду ЛНР”.

Нагадаємо, що до незаконного затримання та вбивства українського письменника Володимира Вакуленка, найімовірніше, причетні військовослужбовці та/або спецслужбісти РФ, а безпосередніми виконавцями вбивства були члени терористичного угруповання “ЛНР”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter