На окупованій Херсонщині росіяни заблокували доступ до соцмереж

Дата: 06 Липня 2022
A+ A- Підписатися

На окупованій частині Херсонщини з 5 липня росіяни заблокували доступ до вайберу, ютубу, фейсбуку та інстаграму. 

Про це розповіла в ефірі Українського радіо журналістка регіональної філії мовника, а також підтвердив так званий прессекретар російських окупантів на Херсонщині Сергій Мороз

Фото: Херсонська міська рада

Для того щоб і надалі користуватися застосунками, потрібно встановлювати VPN.

“Ті, хто й раніше користувався VPN, не відчули того, що їх заблокували. А от херсонці, які не користувалися VPN, залишилися без цих соцмереж. Але херсонці одне одного підтримують. У кого є інтернет, то wi-fi роблять незапаролений, щоб і сусіди ним могли користуватися. І якщо хтось щось не може налаштувати, то в чатах ОСББ постійно пишуть про те, хто і чим може допомогти. Відтак люди допомагають одне одному налаштувати мобільні телефони, знайти точки wi-fi, де можна поспілкуватися з рідними”, – каже журналістка.   

Напередодні про блокування популярних соцмереж на окупованій Херсонщині повідомляли деякі видання з посиланням на дані розвідки. 

Російські окупанти з травня говорять про плани блокування соцмереж у регіоні, й відповідні заяви  почали робити після того, як у Росії суд визнав компанію Meta, якій належать соцмережі “Фейсбук” та “Інстаграм”, екстремістською. 

Вже декілька місяців жителі окупованої Херсонщини відчувають проблеми з доступом до мережі. 

Нагадаємо, що, за даними місцевої влади, нині в Херсоні залишилося до 180 тисяч містян зі 300 тисяч, які мешкали там до окупації. Загалом у регіоні лишаються близько 500 тисяч осіб із близько мільйона, які мешкали тут до початку російського вторгнення.

Більше про життя в окупації та злочини російських військових на Херсонщині ви можете почитати за покликанням.

Також читайте інструкцію, як безпечно користуватись інтернетом на окупованій території.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter